Go to top

Stappenplan buitenmuur isoleren met de ISOVER Steenwol Isolatieplaat

Een buitenmuur kunt u aan de binnenzijde isoleren door er een voorzetwand met een houten stijl- en regelwerk voor te plaatsen. De ruimte tussen en eventueel achter de stijlen vult u met een zo dik mogelijke laag ISOVER Steenwol Isolatieplaat. Dit zorgt voor een zeer goede isolatiewaarde en dus energiebesparing. Voor de isolatie langs moet altijd een dampremmende laag (zoals ISOVER Vario KM klimaatfolie) worden aangebracht om vochtproblemen te voorkomen.

Wilt u een raamwerk van metalen profielen? Gebruik dan het Vario Wandsysteem.

Verwerkingstip

  • Vul de ruimte achter het houten raamwerk op met een extra laag isolatieplaten voor een optimaal resultaat.

Stappenplan

Volg onderstaande stappen om een buitenmuur te isoleren met een voorzetwand.


 Schroef een houten regel op de vloer

Stap 1

Schroef een houten regel op de vloer en op het plafond, ca. 1 cm vrij van de muur (i.v.m. de benodigde stelruimte en eventueel vochtdoorslag). Stem de houtmaat af op de dikte van de isolatie (namelijk 4,5 cm).


 Schroef de houten stijlen tussen de regels Stap 2
Schroef de houten stijlen tussen de regels. Houd hierbij een onderlinge afstand aan van 60 cm (hart-op-hart), zodat het afwerkmateriaal er later gemakkelijk op bevestigd kan worden..

  Stap 3
Snijd de Isolatieplaat op maat en plaats deze goed aansluitend tussen de houten stijlen. Voor nog meer energiebesparing plaatst u het raamwerk iets meer naar voren en vult u de ruimte achter het raamwerk op met een extra laag isolatieplaten.

  Stap 4
Dicht de naden rondom de constructie goed
af met acrylaatkit voor een luchtdicht geheel.

  Stap 5
Niet of spijker een dampremmende laag (zoals ISOVER Vario KM klimaatfolie) vast op de liggers en buitenste staanders van het raamwerk. Span hierbij de folie niet te strak. Laat de folie aan de randen ca. 10 cm uitsteken en druk de folie rondom het raamwerk stevig vast op de aangebrachte kitlaag.

  Stap 6
Breng deze folie op het hele raamwerk aan. Laat de foliebanen elkaar ca. 10 cm overlappen. Plak de naden van de foliebanen af met enkelzijdig tape (bijvoorbeeld ISOVER Vario KB1 tape).

  Stap 7
Werk de voorzetwand af met bijvoorbeeld Gyproc Wandplaat van 12,5 mm dik. Snij de overtollige folieranden af met een scherp mes.

Benodigdheden

Dit heeft u nodig om uw buitenmuur te isoleren met ISOVER Isolatieplaat:

Materialen

- ISOVER Steenwol Isolatieplaat
- ISOVER Vario KM Klimaatfolie
- ISOVER Vario KB1 enkelzijdige tape
- Houten regels
- Houtschroeven
- Afwerkmateriaal, bijvoorbeeld Gyproc Wandplaat 12,5 mm
- Gipsschroeven

Hulpmiddelen

- Schroefboormachine
- Potlood
- Rolmaat
- Keukenmes
- Waterpas
- Zaag
- Mondkapje
- Handschoenen 

Heb je gevonden wat je zoekt?

?Tip: probeer een zoekopdracht