Go to top

Stappenplan voor het isoleren van een houten vloer

Een begane grondvloer isoleert u eenvoudig aan de onderkant met de Isover Isolatieplaat. Hoe dikker u isoleert, hoe beter het resultaat. Dit bespaart meer energie en de vloer voelt comfortabeler aan!
 

Verwerkingstips

  • De kruipruimte is een krappe ruimte. Door al uw gereedschappen in een bak te doen heeft u al uw gereedschap bij de hand. Zorg ook voor een kussentje ter ondersteuning van uw nek.
  • Controleer de houten vloer en de vloerbalken op houtrot. Vervang voor u begint de slechte delen. Breng vervolgens een laag triplex aan op of onder de vloer voor een goede kierdichting. Kit of PUR de plaatnaden en de aansluitingen met de muren.

Stappenplan

Volg onderstaande stappen om uw kruipruimte onder een houten vloer te isoleren. U kunt dit doen door de Isolatieplaat te bevestigen met spijkers of met houten latten.

Stappenplan met bevestiging met spijkers


 Sla spijkers inde balken om de 40 cm Stap 1
Sla in de zijkanten van de balken om de 40 cm spijkers van minimaal 10 cm lang. Begin bij de buitenste nagels op een afstand van 20 cm uit de muur. Houd de afstand tussen de houten vloer en de spijkers gelijk aan de dikte van de Isolatieplaat.

 Snijd de isolatieplaten vooraf op maat met een overmaat van 1 centimeter Stap 2
Meet de afstand tussen de vloerbalken en snij de Isolatieplaten vooraf op maat met een kleine overmaat van 1 cm. Klem de Isolatieplaat, met de glasvlieszijde naar onderen, tussen de vloerbalken direct tegen de vloerdelen aan. De plaat blijft rusten op de spijkers.


Stappenplan met bevestiging met houten latten


 Schroef de houten latten tegen de vloerbalken, laat ruimte voor de isolatie Stap 1
Markeer op de houten balk een afstand vanaf de houten vloerdelen ter dikte van de isolatie. Schroef een houten lat op de balk met de bovenkant tegen de markeerstreep aan.

 Snijd de isolatieplaten op maat met een overmat van 1 cm. Stap 2
Meet de afstand tussen de vloerbalken en snijd de Isolatieplaten vooraf op maat met een kleine overmaat van 1 cm. Klem de Isolatieplaat, met de glasvlieszijde naar onderen, tussen de vloerbalken direct tegen de vloerdelen aan. De plaat blijft rusten op de houten latten.

Benodigdheden

Dit heeft u nodig om uw kruipruimte met een houten vloer te isoleren:

Materialen

- Isover Isolatieplaat 8 cm

Bevestiging met houten latten

- Houten latten
- Houtschroeven

Bevestiging met spijkers

- Spijkers van minimaal 10 cm lang

Hulpmiddelen

- Schroefboormachine
- Potlood
- Rolmaat
- Keukenmes
- Zaag
- Mondkapje
- Handschoenen 

Heb je gevonden wat je zoekt?

?Tip: probeer een zoekopdracht