Go to top

Veelgestelde vragen kruipruimte isoleren

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over het isoleren van een kruipruimte. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Waar kan ik de plakpennen kopen?

Bij Gamma of Karwei.

Blijft de isolatie wel zitten na het aanbrengen ervan?

Ja. De isolatieplaten zijn licht van gewicht. Onder een houten vloer blijven ze gemakkelijk rusten op latten of spijkers. Onder een betonnen vloer blijft het materiaal gemakkelijk hangen op de plakpennen - ervan uitgaande dat er voldoende plakpennen zijn aangebracht (vier) en ze op een schone droge ondergrond zijn verlijmd. Dan blijft het geheel langdurig op zijn plaats.

Is minerale wol van Isover veilig om toe te passen?

Minerale wol levert geen gevaar voor de gezondheid op. Sinds 1997 is – volgens de Europese Richtlijn 97/69/CE - alle in Europa verkochte minerale wol vrijgesteld van de classificatie ‘kankerverwekkend’. De honderden wetenschappelijke studies die werden uitgevoerd (o.a. epidemiologisch onderzoek in beroepsomgevingen bij meer dan 45.000 mensen), bevestigen deze bevindingen.

Op basis van meer dan 1000 wetenschappelijke publicaties heeft het Internationale Centrum voor Kankeronderzoek (aangesloten bij de Wereldgezondheidsorganisatie) minerale wol geclassificeerd als groep 3, d.w.z. gunstiger dan koffie en in dezelfde categorie als thee! Vandaar de EUCEB certificaten van Isover die deze classificatie verder onderstrepen.

U kunt minerale wol dus veilig toepassen.

Bekijk voor handige tips de verwerkingsvoorschriften van minerale wol.

Kan minerale wol van Isover met blote handen worden aangeraakt?

Ja. Minerale wol producten mag u met blote handen aanraken. Bij wijze van voorzorg is het echter beter om met lange mouwen te werken, werkhandschoenen te dragen en de handen te wassen na het werken met minerale wol.

Een gevoelige huid kan op minerale wol reageren met jeuk. Deze jeuk is tijdelijk en verdwijnt weer nadat er geen contact van minerale wol met de huid meer is. Zie ook de verwerkingsvoorschriften die op alle verpakkingen staan afgebeeld. Hierop staat onder andere dat het verstandig is om restanten te verwijderen met een stofzuiger en niet met een bezem. Ook het gebruik van een stofmasker helpt om irritatie te voorkomen.

Bekijk hier meer verwerkingsvoorschriften van minerale wol.

Waarom zou ik voor deze toepassing glaswol gebruiken?

Glaswol heeft een zeer goede isolatiewaarde waardoor veel energie wordt bespaard. Isover glaswol heeft echter nog veel meer voordelen.

  • Maximale geluidsisolatie
  • Onbrandbaar
  • Licht in gewicht
  • Eenvoudig verwerken
  • Veel vierkante meters in een verpakking, dus gemakkelijk mee te nemen
  • Milieuvriendelijk; Isover glaswol is gemaakt van ca. 75% gerecycled glas

Wat is het verschil tussen Rc-waarde en Rd-waarde?

  • Een Rd-waarde (vaak aangeduid als R-waarde) is de warmteweerstand van een isolatiemateriaal. De Rd-waarde geeft dus het isolerend vermogen van de isolatie aan. Hoe hoger dit getal, hoe meer warmte wordt binnengehouden.

  • Een Rc-waarde is de warmteweerstand van de totale constructie, bijvoorbeeld van een schuin dak of een spouwmuur. De Rc-waarde geeft dus het isolerend vermogen van de hele opbouw aan. Ook hier geldt, hoe hoger dit getal, hoe meer warmte wordt binnengehouden.

Ik heb glaswol reststukken over. Waar kan ik deze nog gebruiken?

Reststukken glaswol kunt u gebruiken rondom leidingen, in leidingschachten en onder uw badkuip.
 

Heb je gevonden wat je zoekt?

?Tip: probeer een zoekopdracht