Go to top

Veelgestelde vragen plafond isoleren met Isover Steenwol Isolatieplaat

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over het isoleren van een plafond. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is het verschil tussen Rc-waarde en Rd-waarde?

  • Een Rd-waarde (vaak aangeduid als R-waarde) is de warmteweerstand van een isolatiemateriaal. De Rd-waarde geeft dus het isolerend vermogen van de isolatie aan. Hoe hoger dit getal, hoe meer warmte wordt binnengehouden.

  • Een Rc-waarde is de warmteweerstand van de totale constructie, bijvoorbeeld van een schuin dak of een spouwmuur. De Rc-waarde geeft dus het isolerend vermogen van de hele opbouw aan. Ook hier geldt, hoe hoger dit getal, hoe meer warmte wordt binnengehouden.

Hoe breng ik Vario KM klimaatfolie aan bij het isoleren van een plafond?

Vario KM klimaatfolie brengt u op de volgende wijze aan:

  • Kit de naden tussen de profielen of houten tengels en de constructie goed af met een acrylaatkit.
  • Breng KB2 dubbelzijdig tape rondom de constructie aan op de buitenste profielen of houten tengels.
  • Plak de Vario KM klimaatfolie aan op de dubbelzijdige KB2 tape met een overlap van ca. 10 cm. Als je houten regels gebruikt dien je de folie ook vast te nieten. Laat de folie iets doorhangen voor een optimale werking.
  • Plak de naden goed af met de enkelzijdige KB1 tape.
  • Breng vervolgens de afwerking aan op de profielen of houten regels.

Kan minerale wol van Isover met blote handen worden aangeraakt?

Ja. Minerale wol producten mag u met blote handen aanraken. Bij wijze van voorzorg is het echter beter om met lange mouwen te werken, werkhandschoenen te dragen en de handen te wassen na het werken met minerale wol.

Een gevoelige huid kan op minerale wol reageren met jeuk. Deze jeuk is tijdelijk en verdwijnt weer nadat er geen contact van minerale wol met de huid meer is. Zie ook de verwerkingsvoorschriften die op alle verpakkingen staan afgebeeld. Hierop staat onder andere dat het verstandig is om restanten te verwijderen met een stofzuiger en niet met een bezem. Ook het gebruik van een stofmasker helpt om irritatie te voorkomen.

Bekijk hier meer verwerkingsvoorschriften van minerale wol.

Is minerale wol van Isover veilig om toe te passen?

Minerale wol levert geen gevaar voor de gezondheid op. Sinds 1997 is – volgens de Europese Richtlijn 97/69/CE - alle in Europa verkochte minerale wol vrijgesteld van de classificatie ‘kankerverwekkend’. De honderden wetenschappelijke studies die werden uitgevoerd (o.a. epidemiologisch onderzoek in beroepsomgevingen bij meer dan 45.000 mensen), bevestigen deze bevindingen.

Op basis van meer dan 1000 wetenschappelijke publicaties heeft het Internationale Centrum voor Kankeronderzoek (aangesloten bij de Wereldgezondheidsorganisatie) minerale wol geclassificeerd als groep 3, d.w.z. gunstiger dan koffie en in dezelfde categorie als thee! Vandaar de EUCEB certificaten van Isover die deze classificatie verder onderstrepen.

U kunt minerale wol dus veilig toepassen.

Bekijk voor handige tips de verwerkingsvoorschriften van minerale wol.

Heb je gevonden wat je zoekt?

?Tip: probeer een zoekopdracht