Go to top

Zo isoleer je een schuin dak met Isover Amarillo

Een schuin dak isoleer je eenvoudig aan de binnenzijde met het complete Isover Amarillo Zolderisoaltiesysteem. Het systeem bestaat uit metalen profielen, isolatie en witte, houten panelen waarmee je de zolder strak afwerkt, zonder tussenprofielen. De houten panelen zijn voorzien van een geïntegreerde dampremmende laag, dus een aparte dampremmende folie is niet nodig.

Voordat je begint

Sla het Amarillo-systeem binnen op (dus niet buiten). Sla de Amarillo panelen alleen op in ruimtes die droog, verwarmd en voldoende geventileerd zijn.

Hout werkt! Laat daarom de houten panelen eerst acclimatiseren. Leg de ongeopende verpakking op de zolder op een vlakke ondergrond, bij voorkeur 48 uur lang bij ca. 17 tot 25˚C en 50 tot 60% relatieve luchtvochtigheid (normale luchtvochtigheid in huis).

Amarillo is niet geschikt voor ruimtes met een langdurig hoge luchtvochtigheid, zoals een badkamer of sauna.

Stappenplan

Volg onderstaande stappen om uw schuine dak te isoleren met Isover Amarillo Zolderisolatiesysteem.


Stap 1
Schroef een profiel op de gording.

  Stap 2
Meet de afstand tussen de gordingen en snijd de isolatieplaat met een overmaat van 10 mm. Klem de isolatieplaat tussen de gordingen en achter het profiel.
 
 

  Stap 3
Zaag een paneel met een cirkelzaag op de juiste maat (gordingafstand -/-10 mm). Schuif het paneel tussen de profielen en isolatie.

 
 

  Stap 4
Zet de panelen met de tandgroef-verbinding strak tegen elkaar aan.

 
 

  Stap 5
Plaats nog geen profiel op het laatste stuk van de gording. Schuif het laatste paneel voor het voorlaatste paneel en monteer het ontbrekende profiel. Schuif vervolgens het laatste paneel terug op de juiste plaats.

 

Stap 6
Snijd de glaswol in de hoeken, dus bij de nok en bij de vloer, schuin af en plaats de glaswol strak in de hoeken. 

Uitgebreide verwerkingsinformatie

Verwerkingsblad Amarillo (pdf)

Download het uitgebreide Amarillo verwerkingsblad (pdf) voor onder andere nokaansluitingen, knieschotten en muuraansluitingen. Hier vind je ook meer informatie over het eventueel verstevigen van de houten panelen met latten bij flauw hellende daken.

Verwerkingsfilm Amarillo

Bekijk ook de handige instructievideo van het Isover Amarillo isolatiesysteem. 

Heb je gevonden wat je zoekt?

?Tip: probeer een zoekopdracht