Go to top

Eenvoudige verwerking

Isover glaswol biedt een aantal voordelen waardoor de pakken gemakkelijk mee te nemen zijn. Isover glaswol is licht in gewicht, flexibel, veerkrachtig en vormvast. Door de flexibiliteit worden oneffenheden in een constructie gemakkelijk opgevangen. Op deze manier kunnen er geen valse luchtstromingen ontstaan die de isolatiewaarde van een constructie behoorlijk negatief kunnen beïnvloeden. Door de flexibiliteit kunnen ook leidingen e.d. eenvoudig worden weggewerkt.


Isover glaswol laat zich daarnaast simpel op maat snijden en is door haar lichte gewicht ook prettig te verwerken. Onderzoek wijst bovendien uit dat het afvalpercentage bij de verwerking van Isover glaswol vrijwel nihil is. Omdat het materiaal praktisch onbreekbaar is, kunnen reststukken vrijwel overal worden hergebruikt.

Licht in gewicht
Door het lichte gewicht is een pak Isover glaswol gemakkelijk te tillen en mee te nemen. Een bijkomend voordeel is dat het het scheelt in brandstofverbruik en daarmee transportkosten, omdat andere materialen voor dezelfde oppervlakte meer ruimte in beslag nemen.

Kleine verpakking
Isover glaswol kan bovendien flink ineen gedrukt worden. De rollen zijn daarom klein van formaat en passen zonder probleem in uw auto. Eenmaal thuis krijgen de rollen na het uitpakken hun oorspronkelijke dikte terug.

Gecomprimeerde pakketten
Door de veerkrachtigheid en het lichte gewicht van glaswol kunnen de Isover producten gecomprimeerd worden verpakt. Hierdoor kunnen meer vierkante meters op een pallet worden verpakt, wat logistieke voordelen heeft voor zowel transport als opslag. Omdat er meer vierkante meters in een vrachtwagen passen, hoeven er bovendien minder kilometers te worden gereden en dit is weer beter voor het milieu. Bij het uitpakken van het materiaal komt Isover glaswol weer op z'n oorspronkelijke dikte terug.

Veilig te verwerken
Minerale wol (glaswol en steenwol) is een veilig materiaal en levert geen gevaar op voor de gezondheid. Voor een juiste verwerking zijn enkele richtlijnen opgesteld die het comfort tijdens de verwerking verbeteren. Deze staan vermeld op de verpakking en op www.mineralewol.net.

Links: steenwol. Rechts: Isover glaswol - gelijk aantal vierkante meters isolatie.

Heb je gevonden wat je zoekt?

?Tip: probeer een zoekopdracht